Dameskleding

Over dameskleding gesproken, er komt geen einde aan aangezien vrouwen tal van ontwerpen en modellen hebben. In de moderne wereld heeft internet het voor vrouwen gemakkelijk gemaakt om kleding en andere benodigdheden te kopen, ze kunnen online winkelen en het aan hun deur laten bezorgen. De meest populaire categorie in dameskleding is de top en fedora hoed dames en een paar andere accessoires. De fedora hoed is voor een casual of zelfs formele outfit, hij kan worden gebruikt voor een finishing touch. In het artikel van vandaag gaan we het hebben over de fedora-hoeden van waar het van gemaakt is tot aan de oorsprong.

Fedora Hoed Materialen

Fedora-hoeden zijn meestal gemaakt van wol, kasjmier, konijn of bever. De konijnen- of bevervellen kunnen ook gemengd worden met een nerts of chinchilla. In zeldzame gevallen kan het zelfs worden gemaakt van rietjes, katoen, hennep en linnen. De fedora hoed dames hebben een speciale variant genaamd de oprolbare, of een opvouwbare fedora. Speciale fedoras hebben een ademende kroon met doorvoertules, mesh-inlaten of ruimte voor een betere luchtcirculatie aan de bovenkant. Het kan ook worden bevestigd met een kinriem, maar dit is zeer ongebruikelijk. Hieronder leggen we uit waar de fedora hoed vandaan komt.

Oorsprong van de Fedora-hoeden

Het woord fedora werd voor het eerst gebruikt in 1891. Uiteindelijk groeide zijn populariteit en begon het op homburg te lijken. Tijdens de eerste twintigste eeuw was een hoed een hoofdbestanddeel van de herenmode en werd hij op de meeste openbare plaatsen gedragen. Het was echter een sociale gewoonte en een gebruikelijke hoffelijkheid dat mannen hun hoed afzetten bij de receptie of wanneer ze in gesprek waren met vrouwen. Bovendien werd de macht om een ​​hoed te hebben cultureel beschouwd als een indicatie van rijkdom, omdat mode werd erkend als een “statussymbool”, maar het is tegenwoordig een normale slijtage geworden.