Meer veiligheid op de werkvloer dankzij een cursus BHV

Iedere bedrijfsvorm brengt bepaalde veiligheidsvraagstukken met zich mee. Zeker als er wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen of machines. Dat ligt voor de hand. Maar wist je dat ook in een normale kantooromgeving bepaalde noodsituaties voor kunnen komen? Wat dacht je bijvoorbeeld van brand? Of je ziet plotseling dat een collega benauwd raakt en naar zijn borst grijpt. Op zulke momenten is het van cruciaal belang dat er tijdig wordt ingegrepen. Je kunt wel gaan zitten wachten op de hulpdiensten, maar in die tussentijd kunnen er slachtoffers vallen. Het is daarom heel belangrijk om over veiligheid na te denken. Een goede manier om voorbereid te zijn op zulke noodgevallen is door middel van een cursus bedrijfshulpverlening.

 

De trainingen van BHV Zaandam benaderen de werkelijkheid

Tijdens een cursus bedrijfshulpverlening leren de werknemers hoe ze moeten handelen in geval van nood. Dit gebeurt door middel van een aantal stevige theorielessen maar vooral heel veel praktijkoefening. Bij zulke praktijkoefeningen worden bepaald noodsituaties op een zeer realistische wijze nagespeeld in speciale oefenruimtes. Bij noodsituaties moet je bijvoorbeeld denken aan brand. De oefenruimtes lijken veel op jouw normale werkomgeving en omdat je ook daadwerkelijk moet gaan blussen is de ervaring bijna net zo heftig als de werkelijkheid. Een goede manier om te testen of je de opgedane kennis ook in de praktijk kunt brengen. Door de situatie na te bootsen leer je bovendien ook om het hoofd te koel te houden.

 

Na afloop krijg je een erkend diploma

Als je de cursus BHV Zaandam hebt afgerond leg je een examen af. Slaag je voor dit examen? Dan krijg je een erkend diploma bedrijfshulpverlening. Dit diploma is geldig voor een bepaalde periode. Na afloop van deze periode moet je een herhalingstraining volgen om je kennis up-to-date te houden.