Vier redenen waarom een infrarood sauna goed is voor je gezondheid

Steeds meer mensen hebben een sauna in huis, maar wist je dat een infrarood sauna ook veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt? Anders dan traditionele sauna’s werkt een infrarood sauna niet met hoge temperaturen en vochtigheid, maar met infraroodstraling. Dit heeft verschillende positieve effecten op je lichaam en gezondheid. In deze blog geven we jou vier redenen waarom een infrarood sauna goed is voor je gezondheid.

1. Verlicht pijn en stijfheid

Infraroodstraling dringt diep in de huid door en stimuleert daarmee de bloedcirculatie. Dit zorgt voor verlichting van pijnlijke en stijve spieren, gewrichten en zelfs huidproblemen zoals eczeem. Ook kan de infrarood sauna helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

2. Helpt bij het afvallen

Een infrarood sauna’s kunnen helpen bij het afvallen. Door de hoge temperatuur van de sauna verbrand je extra calorieën en wordt je stofwisseling gestimuleerd. Dit vermindert ook de kans op cellulitis en versnelt het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam.

3. Verbetert je immuunsysteem

Infraroodstraling werkt diep in op je lichaam en stimuleert de productie van witte bloedcellen. Dit versterkt op zijn beurt weer je immuunsysteem, waardoor je minder snel ziek wordt. Ook heeft een infrarood sauna een positief effect op je bloeddruk en cholesterolniveau.

4. Verhoogt ontspanning en vermindert stress

In een infrarood sauna kun je heerlijk ontspannen en even alle stress van je af laten glijden. De warmte in combinatie met de infraroodstraling zorgen voor een verhoogde productie van endorfine en serotonine, waardoor je je gelukkiger en meer ontspannen voelt. Zo kan een infrarood sauna helpen bij slaapproblemen of stressgerelateerde klachten.

Een infrarood sauna biedt dus niet alleen ontspanning, maar heeft ook veel gezondheidsvoordelen. Verlichting van pijn, gewichtsverlies, versterking van je immuunsysteem en vermindering van stress zijn slechts enkele voorbeelden. Investeren in een infrarood sauna is dus niet alleen goed voor je gezondheid, maar kan ook bijdragen aan een betere kwaliteit van leven.

Wil je graag meer weten over een infraroodsauna? Dan raad ik het aan om een kijkje te nemen op https://www.bastu.nl/.