Waarom de IT-sector explodeert

De IT-sector is al jarenlang aan het groeien. Op dit moment is het enige wat de competitie nog aankan met de hoofdbedrijven van deze sector misschien bedrijven die olie, tabak en voedsel produceren. Als je een stabiele baan wilt dan moet je gewoon de IT-sector ingaan want de baanzekerheid daar is belachelijk hoog. Wat is een zoekmachine marketing bureau? Het is een bedrijf dat alleen gericht is op ervoor zorgen dat jouw bedrijf op het internet gevonden gaat worden. Want met een markt die zo groot is, kun je ook veel competitie verwachten.

Hele sectoren die geen product maken

Ik zou zelfs een argument kunnen maken dat je meer geld kunt verdienen door een service te verlenen dan door zelf iets te maken. Hier zitten twee kanttekeningen aan. Ten eerste moet de service bedoeld zijn voor relatief simpele bedrijven. En je kunt nog meer geld verdienen als je getalenteerd bent in IT. Dan kun je gewoon een start-up beginnen dat door Google wordt opgekocht. Maar het helpen van mensen in succesvol worden betaalt veel meer dan zelf succesvol proberen te worden. Dit komt door twee redenen. Veel bedrijven, vooral traditionele bedrijven mislukken in twee tot vijf jaar. En je kunt meerdere bedrijven helpen en ze moeten allemaal jou een premium betalen.

Marketing is een echt beroep

Met alles wat ik tot nu toe gezegd wil ik niet zeggen dat mensen die marketing doen, niks doen. Dat is soort van onzin. Een vriend van mij werkt in marketing en hij heeft er ook voor gestudeerd. Er zijn veel technieken en manieren van denken die mensen in marketing goed doen. Een marketing expert kan heel goed meehelpen met het ontwerp van een product. Want eigenlijk is productontwerp onderdeel van marketing. Een slecht product proberen te verkopen is zeer moeilijk. Mijn punt is dat veel bedrijven niet echt meer bezig zijn met een product van een ander bedrijf proberen te verkopen. Alleen maar met de zichtbaarheid van een bedrijf te vergroten. Zo zetten zij onder andere zoekmachine optimalisatie in.