Een filler behandeling, dit is wat je erover moet weten

Voor heel wat vrouwen geldt dat ze niet meer helemaal tevreden zijn met de uitstraling waar hun gezicht over beschikt. Omwille van deze reden wordt een zogenaamde filler behandeling tegenwoordig veel vaker overwogen in vergelijking met vroeger. Er zijn aan het ondergaan van een dergelijke behandeling dan ook tal van verschillende voordelen toe te schrijven, namelijk:

  • Het is mogelijk om er rimpels in het gezicht mee aan te pakken;
  • Fillers kunnen gebruikt worden voor het creëren van meer volumineuze lippen;

In het bijzonder het veelzijdige karakter van een dergelijke behandeling zorgt er in de praktijk voor dat ze razend populair is geworden. Geldt voor jou eveneens dat je graag de uitstraling van je gezicht een beetje onder handen wenst te nemen en kijk je daarvoor ook in de richting van fillers? Blijf dan vooral zeker verder lezen, want je zal er op deze pagina alles over te weten komen.

Het inspuiten van een gelachtige substantie 

Tijdens het uitvoeren van een filler behandeling is het zo dat er een gelachtige substantie zal worden ingespoten. Het gaat hierbij om een substantie waar we naar verwijzen als zijnde het zogenaamde Hyaluronzuur. Deze stof staat erom bekend een lichaamseigen stof te zijn die van nature dus al in onze huid is terug te vinden. Tijdens een dergelijke behandeling wordt de stof met behulp van een dunne naald onder de huid geïnjecteerd. Het is zeer belangrijk om te weten dat er een onderscheid dient te worden gemaakt tussen enerzijds fillers en anderzijds botox. Ondanks het feit dat ze beiden onder de noemer van de injectables vallen is hun uitwerking toch anders. Bij botox is het immers zo dat de spieren worden ontspannen. Dit terwijl fillers ervoor zorgen dat de huid wordt hersteld.

Welk effect heeft zo’n filler behandeling precies? 

Er zijn in de praktijk meerdere redenen aan te halen waarom zoveel vrouwen een behandeling met een filler overwegen. In eerste instantie blijkt het één van de meest efficiënte oplossingen te zijn tegen rimpels in het gezicht. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het eveneens zo dat je er bij een dergelijke behandeling voor kan kiezen om bijvoorbeeld je lippen meer volume te geven. Ook een combinatie van beiden is uiteraard een mogelijkheid. In ieder geval kunnen fillers ervoor zorgen dat je terug kan rekenen op een meer jeugdige uitstraling in je gezicht zonder dat je daarvoor verplicht bent om een plastische ingreep te ondergaan. Dit is uiteraard zeer mooi meegenomen.

Zijn er ook nadelen aan verbonden? 

Wanneer je een bepaalde ingreep zoals het inspuiten van injectables wenst uit te laten voeren zal je tot de vaststelling komen dat er vaak ook een aantal nadelen van toepassing kunnen zijn. Het mooie aan een behandeling met een filler is dat je hier niet aan hoeft te denken. In het merendeel van de gevallen is het zoals al aangehaald zo dat er bij een filler gebruik wordt gemaakt van het zogenaamde Hyaluronzuur. Het gaat hierbij dus gewoon om een lichaamseigen stof die opnieuw wordt geïnjecteerd. Dit gegeven zorgt ervoor dat er eigenlijk geen nadelen aan verbonden zijn. Er hoeft je dus in principe helemaal niets in de weg te staan om deze behandeling te ondergaan. Wel dien je er uiteraard rekening mee te houden dat ze op regelmatige basis moet worden herhaald. Lees hier meer over een schaamlipcorrectie.