Hoe herken je een alcoholverslaving?

Heb je het vermoeden dat iemand dicht bij je een alcoholverslaving heeft? Dan wil je deze persoon misschien zo snel mogelijk helpen. Echter, dit is vaak moeilijker dan in eerste instantie wordt gedacht. Hierdoor is het dus verstandig om er eerst zeker van te zijn of deze persoon wel een alcoholverslaving heeft. Natuurlijk kan je dit vragen, maar verslaafden mensen zullen dit in het begin vaak verzwijgen en negeren. Daarbij kan het ze erg verdrietig en boos maken waardoor ze van je zullen afstoten. Hierdoor sta je nog verder van ze af, wat het helpen alleen maar moeilijker maakt.

Kenmerken van een alcoholverslaving

Er zijn verschillende soorten kenmerken van een alcoholverslaving. Zo kan je merken dat de persoon steeds vaker naar alcohol ruikt en/of dronken is. Ze verwaarlozen hun relaties met vrienden en familie maar ook zichzelf. Dit zie je dus terug in de manier hoe ze zich kleden en de hygiëne. Ze verzwijgen hoeveel ze nou eigenlijk drinken en drinken stiekem door de dag heen. Buiten deze kenmerken om, kunnen ze zich ook letterlijk ziek gaan voelen. Alcohol is namelijk ongezond voor het lichaam. Hierdoor kunnen ze dus last krijgen van hun maag en darm, overmatig zweten, levercirrose en hart- en vaatziektes krijgen.  Genoeg redenen om er wat aan te doen dus.

Hoe help je iemand met een alcoholverslaving?

Als de verslaafde persoon zelf nog niet doorheeft dat ze een verslaving hebben is het vaak lastig om ze te kunnen helpen. Echter is het voor jezelf wel handig om te weten waar ze eventueel terecht kunnen als ze hier aan toe zijn. Zo is er Connection SGGZ. Zij zijn gespecialiseerd in het helpen van verslaafden mensen. Je kan connection SGGZ ook vragen hoe je het beste iemand kan helpen met een verslaving. Zo krijg je de beste tips en tricks om ook zelf beter met deze situatie om te gaan.