Vegan gezichtsverzorging,

Een gezond gezicht is een stralend gezicht. Tegenwoordig bestaan er heel veel middelen om je huid te behandelen. Maar welke is nou de beste keus behandeling?

Plantaardige ingrediënten zijn beter voor je huid en Vegan Gezichtsverzorging producten kunnen een aantal voordelen bieden. Vegan Gezichtsverzorging producten zijn niet alleen gunstig voor je gezichtsverzorging, maar vermindert ook de schade aan het milieu.

Ze bevatten meestal ingrediënten zoals aloë vera, gember, knoflook, munt en lavendel en worden al eeuwenlang gebruikt vanwege hun helende en cosmetische eigenschappen. Bovendien zijn vegan producten vaak rijk aan vitamines. En omdat ze minder ingrediënten bevatten kan het makkelijker voor je zijn om te weten wat je precies voor je gezicht insmeert.

Alleen omdat iets vegan is, wil dat nog wel niet zeggen dat je er niet allergisch voor kunt zijn. Veel planten of plantaardige ingrediënten kunnen irritatie of een contactallergie veroorzaken. Daarom moet je ook eerst het etiket goed controleren.

Zijn vegan en dierproefvrij hetzelfde?

Als je hoort dat een product vegan is en vrij van dierlijke bijproducten, zou je denken dat het ook nog eens dierproefvrij is. Dierproefvrij betekent simpelweg dat een product of de ingrediënten ervan niet op dieren zijn getest door een leverancier, fabrikant, producent of een derde partij. Sommige merken kunnen dierproefvrij zijn zonder vegan te zijn.

Je zou ook kunnen aannemen dat vegan gezichtsproducten altijd biologisch of natuurlijk worden beschouwd, omdat ze vaak synthetische kleur- of grondstoffen gebruiken, maar dat is niet altijd het geval.

Biologisch betekent dat het product is geteeld zonder het gebruik van pesticiden, synthetische meststoffen of genetisch gemodificeerde organismen. De term “natuurlijk” daarentegen betekent dat het product niets kunstmatigs of synthetisch bevat.

De houdbaarheid van vegan gezichtsproducten

De producten kunnen conserveringsmiddelen bevatten die niet van dieren afkomstig zijn. Dus als dat het geval is, kan de houdbaarheid vergelijkbaar zijn met niet-vegan producten. Als vegan producten echter geen chemische conserveermiddelen gebruiken, kunnen ze sneller vervallen en moeten ze bij een lagere temperatuur worden bewaart om hun houdbaarheid te verlengen.