Op vakantie naar de Eifel? Mis deze bezienswaardigheden niet!

Eifel bezienswaardigheden

Op vakantie gaan naar de Eifel in Duitsland, dat is iets dat eigenlijk elke Nederlander eens zou moeten doen. Het hangt natuurlijk af van waar in Nederland je woont, maar over het algemeen ben je er in een paar uur rijden. Qua natuur heeft de Eifel met z’n nationale park en het vulkanische gebied veel te bieden. Maar ook op het gebied van cultuur biedt de Eifel veel bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn. 

Blankenheim, Eifel

Monschau

Monschau is misschien wel het bekendste toeristenplaatsje in de Eifel. Dankzij de perfect afgewerkte vakwerkhuizen aan de oever van de Ruhr is het een ronduit schilderachtig geheel. Monschau is dankzij de vele restaurants en terrasjes bovendien een hele fijne plek om een tijdje te verblijven. Vergeet dan niet het Rode Huis te bezoeken, het statige achttiende-eeuwse pand. De mosterdmolen en het Biermuseum Felsenkeller zijn ook zeer de moeite waard.

Gerolstein

Gerolstein is net als Monschau een oud stadje, maar wel iets kleiner. Het ligt aan de rivier de Kyll. Misschien heb je al eens van Gerolstein gehoord om het bronwater dat hier vandaan komt. De onmiddellijke omgeving van Gerolstein bevat diverse imponerende bergen. Dit omdat het midden in de vulkaaneifel is gelegen. Dit geeft het plaatsje Gerolstein een prachtige ligging. Uitzichten op dit plaatsje zijn daarom prachtig.

Nationaal Park Eifel

Monreal

Als je maar geen genoeg kunt krijgen van knusse plaatsjes met typische vakwerkhuisjes die tot in de perfectie zijn afgewerkt én onderhouden, dan is een bezoekje aan het plaatsje Monreal echt een aanrader. Monreal heeft nog geen duizend inwoners, maar is bij toeristen toch zeer populair. Dit komt mede omdat je bijna nergens in de Eifel zulke goede foto’s kunt maken als in Monreal. De mooiste vakwerkhuizen liggen hier namelijk direct aan de oever van de Elzbach. Een werkelijk prachtig aanzicht!