Veel mensen hebben magnesiumtekort

magnesium tabletten

Ongeveer 90% van de bevolking heeft een magnesiumtekort. Niet alleen heeft magnesium invloed op je bloeddruk, stofwisseling en weerstand, het is ook nog is verantwoordelijk voor 300 biochemische reacties in het lichaam. Magnesium is van vitaal belang, het is daarom belangrijk om er voldoende van naar binnen te krijgen. En wanneer voeding niet voldoet zijn magnesium tabletten de perfecte aanvulling om alles in het lichaam goed te laten functioneren.

magnesium tabletten

Wat is magnesium nu eigenlijk?

Het is een mineraal dat voorkomt bij dieren en mensen. Bij ons mensen bijna in elke cel, in onze botten zit 60% de overige 40% is verdeeld over de rest van ons lichaam. Je lichaamscellen hebben magnesium nodig om goed te kunnen functioneren. Het mineraal heeft een belangrijk helpende functie bij de biochemische reacties van meer dan 300 verschillende enzymatische processen in het lichaam. Magnesium te kort is een onzichtbaar tekort, het wordt namelijk vaak over het hoofd gezien. De oorzaak is te verwijten aan:

1. Dieren grazen op arme grond dat weinig magnesium bevat, waardoor wij door het eten van vlees minder van het mineraal naar binnen krijgen.

2. Chemicaliën zoals chloor en fluoride in drinkwater binden zich aan het mineraal en zorgen voor een lage toevoer in het lichaam.

3. Teveel inname van geraffineerde suikers zorgt er voor dat het lichaam magnesium via de nieren uitgescheiden.

4. Veel stress belast het hormoonstelsel, hierdoor neemt het magnesiumgehalte af.

Waaraan merk je dat je een tekort hebt?

Magnesiumtekort kan makkelijk worden verholpen door het slikken van magnesium tabletten, maar vaak niet wordt gedaan omdat er niet goed op de symptomen wordt gelet. De meeste mensen zijn zich van het tekort totaal niet bewust. Ze ervaren de bijverschijnselen en accepteren het als een onderdeel van hun leven. Signalen waar je op moet letten zijn:  • Spierkrampen en spierspasmen

  • Enorme trek in chocola

  • Je voelt je onzeker

  • Slaapproblemen

  • Constipatie

  • Hoge bloeddruk

  • Hoofdpijn

  • Onregelmatige hartslag

  • Voortdurend last van maagzuur

Hoe meer je van deze symptomen last hebt, hoe groter de kans is op magnesiumtekort. Het is dan belangrijk om het mineraal in de vorm van magnesium tabletten aan je voeding toe te voegen. Magnesiumtekort staat bekend als de stille epidemie, omdat de meeste mensen veel minder van dit mineraal binnen krijgen dan hun lichaam nodig heeft.