Vijg: Hemels Fruit uit het Land der Profeten

Vijg, die door veel mensen de bijnaam wordt gegeven als de vrucht van de hemel, is een soort fruit dat afkomstig is uit West-Azië, dat ook wel het land van de profeten wordt genoemd. Verbazingwekkend genoeg heeft de religieuze kant van de vrucht geweldige eigenschappen, zoals zijn hemelse smaak en zijn hemelse voordelen. Dit is de reden waarom veel boeren van over de hele wereld, ook die uit westerse landen, hun best doen om vijgen te produceren in hun eigen land. Naast het feit dat mensen een vijgenboom kopen, schaffen boeren juist vijgenboom zaden aan, planten ze, cultiveren ze en oogsten de vruchten wanneer het juiste moment daar is.

Hoe verkrijg je vijgen?

Het vinden van verkopers die de zaden van de vijgenboom verkopen, is niet zo moeilijk. Er kan zelfs worden gezegd dat het er veel zijn. Dit is te danken aan het feit dat het gemakkelijker is om de boom te laten groeien en het fruit te oogsten dan het importeren of vervoeren van het fruit vanaf zijn oorsprong. Dit komt omdat vijgen niet meer rijpen als ze eenmaal zijn geoogst, waardoor ze niet lang houdbaar zijn. Dit is ook de reden waarom veel vijgen worden gedroogd en verwerkt tot andere soorten voedsel, zoals jam en koek. Het is dus vrij moeilijk om vers rijpe vijgen te vervoeren, wat de beste vorm van vijgen is om te eten.

Hoe teel je vijgen?

Aangezien vijgen afkomstig zijn uit gebieden rond West-Azië, die bekend staan ​​om hun warme klimaat, kan worden geconcludeerd dat vijgenbomen niet kunnen overleven in een koud klimaat. Dus mensen die een vijgenboom kopen of sterker nog, vijgenboom zaden willen kopen, moeten het klimaat van gebieden rond West-Azië in hun thuisland nabootsen. Dit kan een behoorlijke uitdaging zijn voor degenen die in landen met 4 seizoenen wonen. Dus, tenzij ze kassen hebben, moeten ze de bomen in containers planten en laten groeien, zodat ze de bomen naar binnen kunnen brengen als de winter komt om ze te beschermen tegen koude temperaturen. Daarnaast zijn andere dingen waar je op moet letten bij het kweken van vijgen bijna hetzelfde als bij het kweken van ander fruit.