Zo kies je een hondenmand die past bij jouw trouwe viervoeter

Iedere hondenbezitter kan beamen dat een hond je trouwste vriend is. Vanaf het moment dat je die trouwe viervoeter aanschaft, ontstaat er een band die niet te breken is. Geen wonder dus dat je alleen het beste voor je nieuwe vriend wil kopen. De vraag is alleen welke hondenmand het beste bij je hond past. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor het maken van deze keuze.

 

Waarom een hondenmand?

Een hondenmand biedt comfort. Zo krijgt jouw viervoeter de beste mentale en lichamelijke rust die hij verdient. Als een hond genoeg ruimte krijgt om in een goede lighouding op zachte ondergrond te liggen, dan worden zijn botten en gewrichten ontlast. Een hondenmand is een plek voor de hond om zich terug te trekken als hij vermoeid is of even aan de drukte wil ontsnappen. Dit voorkomt stress bij je viervoeter. De beste slaap krijgt je hond in een relatief grote en comfortabele mand, zodat hij goed kan uitrusten voor de volgende speelpartij.

 

Hondenmanden

Je gaat dus een hondenmand kopen. Er zijn veel verschillende soorten hondenmanden. Ze verschillen in de grootte, vorm en stofsoort. Om een duurzame keuze te maken, kun je het best kijken naar hoeveel je hond nog kan gaan groeien en op basis hiervan een al dan niet grote mand uitkiezen. Kijk ook naar de opstap van de mand en zorg ervoor dat deze niet te hoog is voor je hond. Vergeet tenslotte niet dat de hoogte van de rand van de hondenmand belangrijk is. Hoe groter de hond, hoe hoger de rand mag zijn. Je kunt vaak kiezen uit een ronde of een rechte mand. Deze komen voor in verschillende stofsoorten. Deze variëren van hard tot zacht en bieden ieder een bepaalde level van comfort. Welke keuze je maakt, hangt dus af van of je hond liever een stevige ondergrond heeft, of een zachte. Ook kun je nagaan of je hond veel bijt in dingen. Als dit zo is, dan is het slim om een stof te kiezen die niet makkelijk kapot te bijten is.

 

Grootte mand

Hondenmanden worden dus aangeboden in verschillende grootten. Twijfel je welke grootte het best is voor je hond? Dan kun je hier vanuit gaan: een kleine hond, zoals de Jack Russel ligt het best in een mand met minimale afmetingen van 40 bij 30 centimeter. Voor een medium hond zoals de Border Collie zijn de minimale afmetingen 70 bij 50 centimeter. Heb je een grote hond, zoals een Labrador? Dan moet de mand minimale afmetingen van 100 bij 70 centimeter hebben. Deze maten worden vaak onderverdeeld in maten S tot en met XXL. Belangrijk is op te merken dat deze maten onderling verschillen: een L van het ene model, kan verschillen met een L van het andere model. Controleer dus altijd de afmetingen.

 

Hondenkussen

Je kunt ook kiezen voor het kopen van een hondenkussen. Deze kun je zowel los gebruiken als in een mand of bench plaatsen voor extra comfort. Als je deze los gebruikt, neemt het minder ruimte in. Echter, enkel een kussen is makkelijk verschuifbaar en je hond kan dan een stukje geborgenheid missen. Ga je een hondenkussen kopen? Dan kun je kiezen uit verschillende grootten, dikten en soorten stof. Ook hier maak je weer de keuze op basis van wat je hond het meest comfortabel zou vinden. Hoe dan ook, biedt een hondenkussen zeker extra comfort. Iets wat je viervoeter zeker wil verwelkomen.

 

Merken

Er zijn meerdere merken die hondenmanden en –kussens aanbieden. Ieder merk heeft een eigen stijl. Welke je kiest, hangt grotendeels af van esthetische voorkeuren. Zo kun je een hondenmand kiezen die past bij de stijl van je interieur, zodat de hondenmand geen stoorfactor in huis wordt, maar een toevoeging aan het huis. Ook kun je wanneer je een hondenmand hebt gekocht van een bepaald merk, ook een hondenkussen kopen van ditzelfde merk. Zo weet je zeker dat het kussen gecombineerd kan worden met je mand.

 

Een keuze maken

Het is wel duidelijk dat een goede hondenmand voor je viervoeter, de nodige voordelen met zich meebrengt: het is niet alleen een goede rustplek voor je hond, het verbetert ook zijn lichamelijke conditie en voorkomt een gestreste hond. Je hebt nu voldoende informatie om een keuze te maken. Welke grootte, vorm en stof hondenmand kies je en ga je ook een hondenkussen kopen? Nadat je het aanbod bekeken hebt en besloten hebt welke hondenmand het best bij je viervoeter past, kun je deze aanschaffen en je hond een fijne rustplek cadeau doen. Want dat verdient hij!