Alles wat je moet weten over osteopathie

Veel mensen hebben wel eens van osteopathie gehoord, maar weten niet zo goed wat deze vorm van therapie precies is. Het is namelijk een alternatieve behandelvorm, waarbij met de handen de lichaamsfuncties op een natuurlijke manier worden hersteld. Maar wat is nu precies kenmerkend voor osteopathie en wanneer moet je naar een osteotherapeut? Wij vertellen je hier graag meer over! Lees dus snel verder.

Wat is kenmerkend voor osteopathie

Zoals we net al benoemden is osteopathie een vorm van therapie, waarbij de handen klachten kunnen verhelpen door de natuurlijke lichaamsfuncties te herstellen. De visie van osteopathie is een optimale bewegingsfunctie, voor gezondere spieren, gewrichten, zenuwen en organen. Het lichaam wordt als het ware gezien als een eenheid, waarbij organen en weefsels met elkaar in verbinding staan. De osteopaat probeert alle processen in het lichaam te stimuleren met de handen, waardoor het lichaam beter kan doorbloeden en je weer beter kunt bewegen.

Wanneer osteopathie?

Je kunt last hebben van verschillende symptomen om baat te hebben bij osteopathie. Denk bijvoorbeeld maar aan rugklachten, nekklachten of heupklachten. Eigenlijk wanneer je moeite hebt met bewegen en als bewegen niet makkelijk meer gaat door bijvoorbeeld stijfheid. Verder kun je bij de osteopaat terecht als je ernstig vermoeid bent, last hebt van je darmen en spijsvertering, keelklachten, hoofpijn, astma en noem het maar op.

Waar osteopathie?

Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor osteopathie? Neem dan eens contact op met een osteopaat en vertel waar je precies last van hebt. Wellicht mag je op gesprek komen en wordt er gekeken naar jouw klachten en mogelijke oorzaken. Er zijn diverse praktijken waar je terecht kunt. Kijk dus even waar bij jou in de buurt een praktijk zit. Woon je bijvoorbeeld in Hoorn? Neem dan eens een kijkje bij Groepspraktijk Risdaele Hoorn.