Dames sneakers: wat je moet weten over deze cultschoenen

Van de jaren 1800 tot nu, sneakersn weerspiegelen een unieke geschiedenis in de modesfeer.Ze werden voor het eerst gedragen door atleten vanwege hun functionele capaciteiten, maar staan ​​nu aan de voeten van alle liefhebbers van streetwear.

In 1980 verschijnt Reebok en maakt deze schoenen speciaal voor vrouwen.

Tijdens de jaren tachtig en negentig ontwikkelt de hiphopcultuur zich en worden sneakers en streatwear populair, vooral onder de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap in steden aan de oostkust van de Verenigde Staten. In de jaren 2010 tot nu werd een opkomst van streatwear en schoenen in sneakerstijl weer populair, zelfs op de catwalk. Sandalen kopen?

Hakken versus sneakers

Waarom kiezen vrouwen het laatste als hun favoriete keuze? Vanwege hun comfort en de algemene ‘aanvaarding’ -het woord ‘hype’- durven we zelfs ook bijna gebruiken!

Weinigen hadden verwacht, of in ieder geval gedacht – dat de sneakertrend niet zou duren toen de verkoop de afgelopen jaren een vlucht nam. Tegenwoordig is het echter moeilijk voor te stellen waar en wanneer de trend – die een echt sociaal fenomeen is geworden – zal eindigen. En het lijkt erop dat opeenvolgende lockdowns en de massale omschakeling naar thuiswerken de honger naar sneakers verder hebben vergroot, zowel bij mannen als bij vrouwen.

Je kunt nooit fout gaan met een paar sneakers om aan je collectie toe te voegen. Maar ook sandalen.

Comfort op de werkvloer

Dames die een staand beroep hebben of de hele dag op de been of baan zijn zoals verpleegsters, winkelbedienden, leerkrachten zijn het dragen van de juiste schoenen een must. Als je de hele dag op de been bent, worden de onderste ledematen zwaar belast. Bij het consequent niet-ondersteunende schoenen draagt, kunnen pijnlijke voetbogen , gewrichtspijn en andere ongemakkelijke problemen onstaan.

Gelukkig zijn er tal van schoenen die perfect zijn voor mensen die de hele dag staan en daar horen stevige dames sneakers zeker bij.

Dames sneakers als fashion statement

Als bekende influencers aangesproken worden door grote sneaker merken, dan stijgt de verkoop meteen na de lancering van een nieuw model. Deze schoenen

springen meestal in het oog en trekken de aandacht. Hiermee toon je ook andere mensen wie je als persoon bent.