Oplossingen voor pijn aan je knieën

Heb je regelmatig last van je knieën? Omdat je veel staat of juist doordat je veel sport? Kniepijn komt bij heel veel mensen voor. Van fanatieke hardlopers tot stratenmakers en verpleegkundigen, allemaal kunnen zij last krijgen van hun knieën. Daar zitten allerlei verschillende oorzaken achter die je zelf meestal niet zomaar kunt achterhalen. Daarom is het handig om hulp te vragen wanneer je zoekt naar een oplossing. We vertellen je graag hoe je dit doet, dus lees gauw door!

Dokter

Allereerst is het een goed idee, wanneer je echt last hebt, om eerst langs de dokter of huisarts te gaan. Wij zijn geen arts en ook online kun je niet zomaar op het advies van vreemden vertrouwen, dus is het goed om bij een vertrouwde arts of je huisarts langs te gaan en daar eerst om advies te vragen. Hij of zij zal je dan tips geven of doorverwijzen naar een specialist die jou verder kan helpen!

Podoloog

Ga langs bij een podoloog, bijvoorbeeld de podoloog Alkmaar. Dit zijn voetspecialisten. Misschien denk je nu, ik heb last van mijn knie en niet van mijn voet. Dat is een logische gedachte, maar een probleem in je voet kan invloed hebben op de rest van je keten, waaronder dus je knieën. Podologen kunnen je daarom soms juist heel goed helpen wanneer je last hebt van je knieën!

Orthopedische schoenen

Met orthopedische schoenen krijg je schoenen die precies zo gemaakt zijn dat ze bij jouw voeten en eventuele afwijkingen passen. Het kan zijn dat een podoloog deze aanbeveelt, of dat je deze zelf graag zou willen. Hoe dan ook, ook dit goed passende schoeisel kan eventuele knieproblemen minder maken. En dat wil je natuurlijk!

Fysiotherapie

Tot slot kan ook een fysiotherapeut je goed helpen bij pijn aan je spieren of gewrichten, door je oefeningen mee te geven of de pijnlijke plekken te masseren bijvoorbeeld.